Με τρεις κορυφαίες διακρίσεις τιμήθηκε η Α. Χατζόπουλος Α.Ε. στα 5α Manufacturing Excellence Awards που διεξήχθησαν τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 στο Radisson Blu Park Hotel στην Αθήνα.

 

Τα βραβεία διοργανώνονται από την Boussias Events, το περιοδικό Manufacturing και το ημερήσιο Industry και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του ΣΕΒ και την τιμητική υποστήριξη των σημαντικότερων Συνδέσμων της χώρας. Μέσα από την τελετή απονομής, τα Manufacturing Excellence Awards αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τις ελληνικές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν αριστεία στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, αποτελώντας πρότυπα τεχνολογικής καινοτομίας και πρεσβεύοντας καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης.

Η Α. Χατζόπουλος Α.Ε. είναι εξαιρετικά υπερήφανη που κατέκτησε την πρώτη θέση σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες βραβείων, στη φετινή, 5η διοργάνωση του κορυφαίου αυτού θεσμού για την ελληνική βιομηχανία. Αναλυτικότερα, η εταιρεία μας βραβεύτηκε ως μεγάλος νικητής WINNER στο βιομηχανικό της κλάδο («Πλαστικά») για τις επιδόσεις της και τη συνολική αριστεία που τη διακρίνει στον τομέα της. Το δεύτερο βραβείο της βραδιάς για την εταιρεία αφορούσε την αριστεία στην «Εξωστρεφή Μεταποιητική Δραστηριότητα» (GOLD), επιβραβεύοντας τον εξωστρεφή μας προσανατολισμό και την επιτυχημένη στρατηγική διεθνοποίησης που ακολουθούμε πέρα απο τα εθνικά μας σύνορα. Η τρίτη μας νίκη (GOLD) ήρθε στην κατηγορία των «Καινοτόμων Προϊόντων», όπου οι κριτές αναγνώρισαν την προσήλωσή μας στην καινοτομία με σκοπό τη βιωσιμότητα στη συσκευασία, όπως ενσωματώνεται στις X-CYCLE ανακυκλώσιμες λύσεις συσκευασίας που αναπτύσσουμε για τη διεθνή αγορά.

Ο κ. Αργύριος Τσακνής, Οικονομικός και Διοικητικός Διευθυντής της Α. Χατζόπουλος Α.Ε., παρέλαβε τα βραβεία εκ μέρους της εταιρείας και τόνισε πως «η καινοτομία αποτελεί για εμάς βασικό μοχλό ανάπτυξης και επιτυχίας. Επενδύοντας σταθερά στην Έρευνα και την Ανάπτυξη νέων προϊόντων, σχεδιάζουμε και παρέχουμε προηγμένες λύσεις εύκαμπτης συσκευασίας σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις και τις τάσεις της αγοράς

Ο Πρόεδρος της ανεξάρτητης Επιτροπής Αξιολόγησης, Δημήτρης Βέργαδος, δήλωσε πως «η βιομηχανία αποτελεί τον παραγωγικό πυρήνα και πυλώνα ανθεκτικότητας και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» και για αυτό το λόγο συνεχάρη τις επιχειρήσεις που αναδείχθηκαν, σημειώνοντας πως αποτελούν σπουδαία παραδείγματα του οικοσυστήματος της ελληνικής βιομηχανίας, που μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον.