80 εκπρόσωποι του κλάδου της Βαθυτυπίας συναντήθηκαν φέτος στο ετήσιο ευρωπαϊκό Συνέδριο του Οργανισμού ERA που διοργανώθηκε το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Η συζήτηση του φετινού Συνεδρίου επικεντρώθηκε στις προοπτικές και το μέλλον του κλάδου και στο τέλος της διοργάνωσης ανακοινώθηκαν και οι νικητές του Βραβείου Βαθυτυπίας ERA για Βιώσιμη Συσκευασία.

>> Είμαστε υπερήφανοι που η ανακυκλώσιμη λύση συσκευασίας για καφέ που παρουσιάσαμε βραβεύτηκε σε αυτή τη διοργάνωση, επιβραβεύοντας την αριστεία στην εκτύπωση και παράλληλα τον βιώσιμο σχεδιασμό στη συσκευασία.

Η ανακυκλώσιμη λύση συσκευασίας που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για τις δόσεις καφέ BIO Highland Coffee της OXFAM βασίζεται αποκλειστικά σε υλικά PP, δεν περιέχει επιμετάλλωση και μπορεί να ανακυκλωθεί μέσω των διαθέσιμων καναλιών ανακύκλωσης πολυπροπυλενίου.

Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές, μη ανακυκλώσιμες συσκευασίες που χρησιμοποιούνται συνήθως για τον καφέ, αυτή η νέα συσκευασία αποτελεί μια καινοτόμο, ανακυκλώσιμη εναλλακτική. Με εξαιρετικές ιδιότητες προστασίας ενάντια σε οξυγόνο και υγρασία, το υλικό σχεδιάστηκε για να διατηρεί τον καφέ φρέσκο και να προστατεύει το άρωμά του, ενώ ταυτόχρονα έχει εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες επιτυγχάνοντας υψηλούς ρυθμούς παραγωγής. Χάρη στην υψηλής ποιότητας εκτύπωση με τη μέθοδο της βαθυτυπίας, προσφέρει εξαιρετική αισθητική και ξεχωρίζει στο ράφι.

 


>> Τη δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι της ERA είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εργοστάσιο παραγωγής μας που ειδικεύεται στη βαθυτυπία.