Το 2020 ήταν μια διαφορετική χρονιά για όλους γεμάτη προκλήσεις σε κάθε επίπεδο. Η πανδημία άλλαξε τον κόσμο όπως τον γνωρίζαμε ως τώρα, τον τρόπο που εργαζόμαστε και που επικοινωνούμε, αλλά οι μήνες που πέρασαν μας απέδειξαν επίσης ότι μπορούμε να συνεργαστούμε αποτελεσματικά και να ολοκληρώσουμε νέα projects με επιτυχία, ακόμη και κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες.

Ακόμη και εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς περιόδου αλλαγών και πολυπλοκότητας, η εταιρία μας παρέμεινε σταθερή στην φιλοσοφία που τη χαρακτηρίζει για συνεχή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχει στους συνεργάτες της. Για αυτό το λόγο, δεσμευτήκαμε πρόσφατα σε ένα πλάνο 20 εκατομμυρίων ευρώ για μια σειρά στρατηγικών επενδύσεων σε νέες εγκαταστάσεις, μηχανήματα και υπερσύγχρονο εξοπλισμό, το οποίο θα υλοποιηθεί έως το τέλος του 2022.

_ _ _ _ _ _Επενδύσεις που ολοκληρώθηκαν το 2020

Στο 2ο εξάμηνο του 2020, ολοκληρώσαμε την αγορά νέων χώρων αποθήκευσης και την επέκταση της γραμμής εγχάραξης κυλίνδρων.

Ειδικότερα όσον αφορά την εγχάραξη, η Χατζόπουλος Α.Ε. έχει επενδύσει σε δικό της, πλήρως αυτοματοποιημένο εξοπλισμό ήδη από το 2014. Η όλη διαδικασία παραγωγής είναι πλήρως αυτοματοποιημένη μέσω εξειδικευμένου λογισμικού και ενός ρομποτικού συστήματος που μειώνει την ανθρώπινη παρέμβαση στο ελάχιστο.

Αυτή η γραμμή επεκτάθηκε με έναν επιπλέον σταθμό εγχάραξης αυξάνοντας σημαντικά τις δυνατότητές μας για παραγωγή των κυλίνδρων μας in-house.

Εγκατάσταση νέας λαμιναριστικής μηχανής triplexinline

Τώρα, ενισχύουμε εντατικά τον τεχνολογικό μας εξοπλισμό, ξεκινώντας με την εγκατάσταση μιας ολοκαίνουργιας γραμμής λαμιναρίσματος BOBST VISION TD 850. Αυτή η μηχανή μπορεί να λειτουργήσει είτε ως μία λαμιναριστική triplex-in-line, είτε ως δύο ξεχωριστές μηχανές duplex. Το μοντέλο της BOBST φτάνει σε πολύ υψηλές ταχύτητες παραγωγής που αγγίζουν τα 600m / λεπτό και μπορεί να εφαρμόσει κάθε είδος κόλλας σε ένα μεγάλο εύρος διαφορετικών υποστρωμάτων. Στη μηχανή είναι εγκατεστημένο και το σύστημα g-SCAN-iR της Synaptic, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία υπερύθρων για να διαβάζει και να μετρά, σε πραγματικό χρόνο και με πολύ υψηλή ακρίβεια, το βάρος της κόλλας που εφαρμόζεται στο κάθε υπόστρωμα.

Η νέα μηχανή αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Απρίλιο του 2021, αυξάνοντας την ετήσια παραγωγική μας δυναμικότητα σε λαμιναρισμένα υλικά υψηλής απόδοσης κατά 90 εκ. m2.

Επενδύσεις 2021-2022

 

>>> Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η κατασκευή μιας νέας αποθήκης στο εργοστάσιο της Σταδίου. Το νέο κτίριο έχει σχεδιαστεί με τον πιο λειτουργικό τρόπο και θα έχει χωρητικότητα 10.000 παλετών.

>>> Επιπλέον, για το 2021 έχουμε προγραμματίσει την εγκατάσταση δύο επιπλέον κοπτικών υψηλής ακρίβειας από την KAMPF και την EUROMAC και μια ολοκαίνουργια μηχανή βαθυτυπικής εκτύπωσης 10 χρωμάτων από την BOBST, η οποία αναμένεται να προσθέσει άλλα 85 εκ. m2 στην παραγωγική μας δυναμικότητα εκτύπωσης βαθυτυπίας έως το 4ο τρίμηνο του 2021.

>>> Το 3ετές επενδυτικό σχέδιο θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022 με την εγκατάσταση ενός επιπλέον κοπτικού με δυνατότητα εγχάραξης λέιζερ και μιας νέας 10χρωμης μηχανής εκτύπωσης φλεξογραφίας στις εγκαταστάσεις της Αρκαδίου.

_ _ _ _ _ _

Προσμένοντας ένα μέλλον μετά τον COVID, κοιτάμε μπροστά, ακολουθώντας ένα δυναμικό σχέδιο ανάπτυξης. Μέσω αυτών των στοχευμένων επενδύσεων σε νέες εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και τεχνολογία αιχμής, η παραγωγική μας ικανότητα αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, ώστε να εξασφαλίσουμε τη διατήρηση υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης, ευελιξίας και αποτελεσματικότητας.