Η ανακυκλώσιμη λύση συσκευασίας, που αναπτύχθηκε από την Α. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για τις ελιές της εταιρίας ΓΑΙΑ, βραβεύτηκε με WorldStar 2022 στην Κατηγορία “Συσκευασίες Τροφίμων”.

Η ΓΑΙΑ συνεργάστηκε μαζί μας για την ανάπτυξη των νέων ανακυκλώσιμων συσκευασιών της για ελιές για την ευρωπαϊκή αγορά. Η πρότερη δομή υλικού που χρησιμοποιούσε η εταιρία για τις συσκευασίες της επανασχεδιάστηκε πλήρως, ώστε να συνάδει με τις πλέον πρόσφατες οδηγίες για το σχεδιασμό συσκευασιών που προορίζονται για ανακύκλωση – Design for Recycling. Οι συσκευασίες αυτής της νέας σειράς προϊόντων, που αποτελούνται στη δομή τους αποκλειστικά από ΡP, έχουν πιστοποιηθεί από τον ανεξάρτητο Οργανισμό Interseroh και φέρουν το σήμα «Made for Recycling». Ταυτόχρονα, η νέα αποτελεσματική λύση παρέχει και σημαντική μείωση βάρους συσκευασίας σε σύγκριση με την προηγούμενη δομή, ενώ διατηρεί τις ίδιες ιδιότητες για απόλυτη λειτουργικότητα και υψηλή προστασία.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που η νέα ανακυκλώσιμη λύση που σχεδιάσαμε για την ΓΑΙΑ βρίσκεται πλέον μεταξύ των μεγαλύτερων επιτευγμάτων στην καινοτομία συσκευασίας παγκοσμίως για το 2022. Αυτό το Worldstar αποτελεί για εμάς μια πολύτιμη αναγνώριση της αφοσίωσης που δείχνουμε στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων συσκευασίας για τους πελάτες μας.

Σχετικά με το διαγωνισμό Worldstar

Από το 1970, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Συσκευασίας World Packaging Organisation (WPO) διοργανώνει τα WorldStars, βραβεύοντας την καινοτομία στη Συσκευασία διεθνώς. Στόχος του WPO είναι η ανάδειξη της συμβολής του κλάδου της Συσκευασίας στη βελτίωση της καθημερινότητας, αλλά και η αναγνώριση των εφαρμογών συσκευασίας που δίνουν λύσεις στις τρέχουσες παγκόσμιες προκλήσεις και τάσεις της Κοινωνίας.

Φέτος, 440 συμμετέχοντες από 37 χώρες διαγωνίστηκαν στο θεσμό των WorldStar. Οι νικητές ανά κατηγορία και ανά χώρα είναι αναρτημένοι ηλεκτρονικά στη σελίδα: https://www.worldstar.org/winners/worldstar/2022/ και θα βραβευτούν στην Τελετή Απονομής των Βραβείων που διοργανώνεται στις 4 Μαϊου 2022, στο Μιλάνο, στα πλαίσια της έκθεσης IPACK IMA! Τα ειδικά βραβεία του θεσμού, όπως και το τιμητικό President’s Award θα ανακοινωθούν εκείνη τη βραδιά.

 

Θα είμαστε εκεί!