Μαζί στην πρώτη γραμμή για βιωσιμότητα στη συσκευασία

 

Η Α. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και η κορυφαία εταιρία μηχανών συσκευασίας ROVEMA ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ζωντανά στην επερχόμενη έκθεση IPACK-IMA στο Μιλάνο μια νέα, πλήρως ανακυκλώσιμη λύση για συσκευασία καφέ, που θα τρέχει live στη μηχανή BVC 260 της ROVEMA. Εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες ιδιότητες υψηλού φραγμού για την προστασία του αρώματος και των γεύσεων του καφέ, το υλικό που σχεδιάσαμε με βάση την τεχνολογία X-CYCLETM προσφέρει βιωσιμότητα, ταχύτητα και άψογη λειτουργικότητα.

 

Mono-material, all-PP Recyclable λύση

Τα X-CYCLETM υλικά που αναπτύξαμε για την αγορά του καφέ είναι σύμφωνα με τις οδηγίες του οργανισμού CEFLEX που προτείνει την αντικατάσταση των συμβατικών υλικών με mono-material λύσεις, όπου είναι εφικτό, προκειμένου να είναι πιο εύκολη και αποτελεσματική η ανακύκλωσή τους. Ο στόχος που είχαμε θέση εξαρχής στο σχεδιαμό αυτών των υλικών είναι να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε πλήρως τις δομές που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για τη συσκευασία του καφέ με ανακυκλώσιμες, διατηρώντας ταυτόχρονα όμως τις αρχικές τους ιδιότητες: υψηλή προστασία και λειτουργικότητα. Η συγκεκριμένη λύση που σχεδιάσαμε μπορεί αντικαταστήσει τα κλασικά πολυστρωματικά τρίπλεξ υλικά του καφέ με μια all-PP δομή που μπορεί εύκολα να ανακυκλωθεί μέσω των αντίστοιχων καναλιών ανακύκλωσης πολυπροπυλενίου.

 

Υψηλή Προστασία

Η νέα λύση που θα παρουσιαστεί ζωντανά στην έκθεση της Ιταλίας ενσωματώνει ιδιότητες υψηλού φραγμού σε οξυγόνο, αρώματα και υγρασία. Με αυτόν τον τρόπο είναι σε θέση να παρέχει απόλυτη ασφάλεια και υψηλή προστασία της ποιότητας του καφέ. Διατηρώντας τα αρώματα και τη φρεσκάδα μέσα στη συσκευασία, εγγυάται το χρόνο ζωής του προϊόντος στο ράφι μακροπρόθεσμα.

 

Υψηλές επιδόσεις

Η μετάβαση σε βιώσιμα υλικά μπορεί να γίνει εύκολα και αποτελεσματικά. Το νέο, πλήρως ανακυκλώσιμο σύστημα συσκευασίας X-CYCLETM PP που παρουσιάζουμε στην έκθεση πέρασε όλα τα στάδια ελέγχου αρχικά στο Κέντρο Καινοτομίας της ROVEMA στη Γερμανία και επιτυγχάνει ρυθμό παραγωγής ως 70 πακέτα / λεπτό στη μηχανή BVC 260 με τη χρήση βαλβίδας WICOVALVE® επίσης απο ΡΡ.

 

 

Η IPACK-IMA 2022, η κορυφαία διεθνής έκθεση του κλάδου στην Ιταλία, θα πραγματοποιηθεί στις 3-6 Μαΐου στη Fiera Milano και αναμένεται να συγκεντρώσει 1.500 εκθέτες από τον κλάδο και περισσότερους από 75.000 επισκέπτες από 146 χώρες. Ανακαλύψτε τα καινοτόμα υλικά μας X-CYCLETM ζωντανά στο περίπτερο της ROVEMA: Hall 1P, Stand C87.

 

Πληροφορίες για την Έκθεση:

https://www.ipackima.com

 

_ _ _

 

Διαβάστε περισσότερα για τις λύσεις μηχανών συσκευσίας για καφέ που παρέχει η ROVEMA:

https://www.rovema.com/en/packaging-solutions/packaged-goods/coffee