Θεσσαλονίκη, 8&9 Ιουνίου 2023

 

 

Στις 8 & 9 Ιουνίου 2023 η Α.ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. διοργάνωσε το 3ο «Packaging & Converting School» με κεντρικό θέμα τη Βιωσιμότητα στη Συσκευασία. Αυτή ήταν η 3η διοργάνωση της επιτυχημένης σειράς σεμιναρίων που καθιέρωσε η εταιρεία μας, η οποία συγκεντρώνει στη Θεσσαλονίκη επαγγελματίες του κλάδου της συσκευασίας από όλη την Ευρώπη.

10 διακεκριμένοι ομιλητές από όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας και πάνω από 100 συμμετέχοντες από 16 χώρες μοιράστηκαν ιδέες, γνώσεις και λύσεις σχετικά με τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς εξελίσσεται προς την κυκλική οικονομία. Μετά τις πρωινές παρουσιάσεις, ακολούθησαν ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις μας, ώστε να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής των εύκαμπτων υλικών συσκευασίας.

 
Day 1 | Πέμπτη, 8 Ιουνίου

Η εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης, 8 Ιουνίου, με το χαιρετισμό του κ. Άκη Ναζίρη, Αναπληρωτή Γεν. Διευθυντή της Α. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., ο οποίος ανέλαβε και το ρόλο Συντονιστή της όλης διοργάνωσης. Ο κ. Jean-Paul Duquet, Sustainability Director της FPE – Flexible Packaging Europe, είχε την εισαγωγική παρουσίαση του συνεδρίου, με κεντρικό θέμα το ρόλο της εύκαμπτης συσκευασίας στην κυκλική οικονομία, με πολλές σχετικές καινοτόμες τεχνολογίες, Life-Cycle Assessments και πληροφορίες για τη νέα οδηγία της ΕΕ για την Πλαστική Συσκευασία – PPWR. Ακολούθησε ο Δρ. Λευτέρης Τουρασανίδης, Δ’ντης Έρευνας και Ανάπτυξης της Α. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ο οποίος παρουσίασε τη διαδικασία που ακολουθούμε στο σχεδιασμό εύκαμπτης συσκευασίας ώστε να είναι κατάλληλη για ανακύκλωση και μια πληθώρα επιτυχημένων παραδειγμάτων ανακυκλώσιμων συσκευασιών από την αγορά. Η κα. Regina Horstmann, Head of Commercial Development της Jindal Films Europe εστίασε στις monomaterial BOPP και BOPE λύσεις για διάφορες εφαρμογές και ο κ. Georgios Mavridis, Senior Category Manager, Flexible Packaging της Intersnack έκανε μια λεπτομερή περιγραφή του οράματος και της στρατηγικής του Group Intersnack σε ό,τι αφορά τη Βιωσιμότητα στη Συσκευασία. Η πρώτη ημέρα του σεμιναρίου έκλεισε με τον κ. Julian Thielen, Head of “Made for Recycling” στον Οργανισμό Interseroh+, οποίος παρείχε χρήσιμες πληροφορίες για τις πιστοποιήσεις ανακυκλωσιμότητας της συσκευασίας.

 

 

 

Day 2 | Παρασκευή, 9 Ιουνίου

 

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με το case study που παρουσίασε ο κ. Michael Slagboom, Global R&D Packaging Specialist στην JDE, ο οποίος περιέγραψε το παράδειγμα του επανασχεδιασμού της συσκευασίας των Senseo coffee pads, τονίζοντας τα στάδια προσαρμογής της παραγωγής κατά τη διαδικασία της έγκρισης της νέας ανακυκλώσιμης δομής. Ακολούθησε η Δρ. Carolin Hauser, Professor στο Nuremberg Tech University of Applied Sciences, η οποία μοιράστηκε δεδομένα και γνώση από διεθνείς έρευνες σχετικά με τις απόψεις και τις προσδοκίες των καταναλωτών ως προς τη βιωσιμότητα στη συσκευασία. Η κα. Dana Mosora, Σύμβουλος της CEFLEX παρουσίασε όλες τις σχετικές εξελίξεις ως προς τα έργα που έχει αναλάβει αυτή η διεθνής πρωτοβουλία για την επιτάχυνση της κυκλικότητας στην πλαστική συσκευασία και ο κ. Ingo Hamel, Head of Innovation and R&D της ROVEMA, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την προσέγγιση και τις λύσεις του κατασκευαστή μηχανών συσκευασίας ως προς αυτό το θέμα. Το σεμινάριο έκλεισε ο Δ’ντης Επενδύσεων & Ενέργειας της εταιρίας μας, κ. Οβίδιος Σερμπ, ο οποίος παρουσίασε ολοκληρωμένα την έννοια της Aειφορίας στη Διοίκηση μονάδων παραγωγής.

 

 
 
Μετά τις πρωινές παρουσιάσεις, ακολούθησαν ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις μας, ώστε να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής των εύκαμπτων υλικών συσκευασίας.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες, τους ομιλητές και τους συνεργάτες μας, για την υποστήριξή τους και την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης!